Hoera voor de hortensia

Dankbare bloeier
Met onze selectie hortensia’s ben je verzekerd van een absolute aanwinst voor je tuin. Dus opvullen maar die lege plekken in de tuin, of lege potten op je balkon en terras!
Eigenlijk is er voor (bijna) elke plek in de tuin een geschikte hortensia te vinden. Er zijn zelfs klimmende hortensia’s die zich thuis voelen op een muur op de noordkant. In hortensia’s vinden we allerlei soorten bloemvormen: de bolvorm, de schermvorm, de schapenkop etc. Dan zijn er ook hortensia’s die prachtig blad hebben in een bijzondere vorm en/of kleur. En daarna is het belangrijk dat je voor jezelf bepaalt welke kleur je het meest aanspreekt. Hortensia’s zijn er in: wit, groen, roze, rood, blauw, paars en lila. Tenslotte zijn er ook hortensia’s met bloemen die in de loop van het seizoen allerlei kleuren krijgen en ook geschikt zijn om te drogen/verwerken in kransen.

WATERPLANTEN

Zin in Zen?
Water geeft je tuin een extra dimensie. Weinig ruimte? Geen probleem! Een teil, ton, schaal of kuip promoveer je binnen een uur tot mini-vijver, zodat je vandaag al op je terras of balkon aan het water kunt zitten.


Met een mini-vijver op je terras of tuintafel maak je je tuin meteen zen. Prachtig dat frisse groen van de drijfplantenmix met o.a. vlotvarentje, watersla en roodworteldrijfplant. Deze laatste kleurt prachtig rood als de temperatuur omlaag gaat. Een drijfplantje met herfstkleur dus! Daarnaast japanse holpijp en papyrusplant die beiden prachtig boven water uitsteken. En als kers op de taart een prachtige waterlelie. Kom naar ons tuincentrum en kies daar de allermooiste vijverplanten uit

Je eigen bloemenveld


Je eigen tuin als bloemenveld vol kleurrijke bloemen, wie wil dat nu niet?
Veel tuinplanten doen het ook goed als snijbloem en zijn perfect te verwerken in een veldboeket. Wacht niet langer en plant deze tuinplanten in je eigen tuin voor een bloemenweide om bij weg te dromen.

Pluktips
1. Pluk bloemen vroeg in de ochtend of
‘s avonds, zo heb je er het langst plezier van.

2. Zorg in een veldboeket voor afwisseling
in bloemvormen en lengte van de stengels.

3. De bloemaren van bijvoorbeeld de
kattestaart combineren mooi met
bloemhoofden van zonnehoed en ijzerhard.